0722320920
0216395972
admin@goblenkit.ro
Contact
Du-te la conținut
KITUL DE GOBLEN ARE URMATOARELE COMPONENTE:  
IMAGINE DE CONTROL
INSTRUCTIUNI DE LUCRU
ORGANIZATOR PAGINI
DIAGRAMA SIMBOLURI
ATE PENTRU BRODAT
AC SI PANZA CAROIATA
IMAGINE DE CONTROL COLOR   este imaginea color a modelului de goblen ales. In legenda este specificat numarul si numele goblenului, dimensiunile acestuia si numarul de culori. Imaginea de control este format A4 si este tiparita pe hartie fotografica. Nici culorile monitorului si nici culorile fotografiei de control nu redau exact imaginea finala a goblenului dupa cusut. Culorile utilizate in model sunt redate corect de atele de pe cartela.
INSTRUCTIUNI DE LUCRU  Pentru obţinerea unui goblen de calitate este necesar să aplicaţi o anumită tehnică de coasere şi să respectaţi câteva reguli de bază. Kiturile pentru goblen furnizate de firma S.C. Goblen Kit S.R.L sunt destinate numai celor care au deja experienţă. Pasiunea, răbdare şi perseverenţa sunt calităţile necesare pentru realizarea unui goblen de calitate şi de valoare. Kiturile pentru goblen se lucrează în punct clasic de goblen.
ORGANIZATORUL DE ATE SI PAGINI   are ca scop usurarea coaserii goblenului. Inaintea inceperii lucrului în fiecare ac, destinat unei singure culori, se introduce un fir de ata de pe fiecare cartela, cu dimensiunile aratate mai sus. Acul cu firul de ata îndoit se infige în patratul din dreptul simbolului de pe organizator care corespunde cu simbolul de pe cartela. Apoi se incepe lucrul folosind acul cu ata din dreptul simbolului de pe organizator corespunzător simbolului de pe diagrama.
DIAGRAMA CU SIMBOLURI NEGRE SAU SIMBOLURI COLOR ( schema sau harta) constituie baza realizării goblenului. Diagrama este o planşă coroiată cu linii subţiri pe verticală şi orizontală ce despart simbolurile. In interiorul unui patrat caroiat se regasesc 100 de simboluri.  Din zece în zece puncte caroiajul este îngroşat. Simbolurile de pe diagramă se regăsesc pe cartela de fire care indica ata cu care se va lucra. Pretul este acelasi, atat pentru diagramele cu simboluri color cat si pentru cele cu simboluri negre.

ATA NECESARA BRODARII   este marca Coats sau Anchor. Aceasta este din bumbac mercerizat si este aranjata pe cartele. În stanga sus sunt simbolurile ce se regasesc si pe diagrama. In dreapta sus, sunt trecute numarul de puncte de goblen ce trebuiesc acoperite cu ata. Ata folosita la cusut îndoita nu trebuie sa fie mai lungă de 25 - 50 cm. De aceea, se ia un singur fir de 50 -100 cm. care se trece prin urechea acului iar prin indoire, cu unirea capetelor firului acesta devine dubla de 25 - 50 cm.

AC SI PANZA CAROIATA Acul are o lungime de 30-40 milimetrii. Se recomanda ca pentru fiecare cartela cu ata sa se foloseasca cate un ac. Panza este confecţionată din bumbac şi are o densitate de 10x10 ochiuri pe centimetrul patrat. Furnizam panza caroiata cu 100 ochiuri/cm. patrat marca Zweigart din Germania de culoare deschisa cu un caroiaj bej. Clientul, poate utiliza alta panza cu aceleasi proprietati privind densitatea de 10x10 ochiuri pe centimetrul patrat.
Înapoi la cuprins